Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спокойно гласуване на частичните избори в няколко селища

При избирателна активност от 71,5 на сто и без сигнали и жалби за нарушения завърши изборният ден в белослатинското село Соколаре, където гласуваха за кмет на населеното място.

Приключи частичният вот и в област Търговище, където извънредни избори имаше в две села от община Търговище и в три от община Попово. Вотът е преминал спокойно, при спазване на противоепидемичните мерки. Не са регистрирани сигнали и жалби.

В община Търговище избор имаше в селата Кралево и Острец. И в двете населени места кандидатите бяха по един. Към 17,30 часа активността е била над 34 процента в Острец и над 21 в Кралево. Не са регистрирани сигнали и жалби.

В община Попово кмет на населеното място избираха жителите на селата Славяново, Водица и Медовина. Във Водица, където кандидатът бе един, до урната са отишли 184 от имащите право на глас.

В Медовина са гласували 315 души, там кандидатите за поста са двама. Най-оспорвана е била надпреварата в село Славяново, където за кметското място се конкурират четирима. Правото си на глас са реализирали общо 421 избиратели.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна