Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) удържа ЦСКА София и излезе втори в класирането

Локомотив (Пд) - ЦСКА София
Снимка: Sportal.bg

Локомотив (Пловдив) надигра у дома ЦСКА София с 2:1 в мач от седмия кръг в Първа лига. Локомотивци са втори с 15 точки след лидера Лудогорец с 16, а столичани имат 12 пункта и са четвърти.

Домакините нанесоха своя удар в рамките на няколко минути, като първо Юрген Матей си отбеляза автогол с глава, а малко след това рикошет от главата на нидерландския централен защитник след удар на Момчил Цветанов влетя в мрежата на Густаво Бусато и направи безпомощен бразилския страж на армейците.

През второто полувреме “червените” излязоха на терена променени и успяха да намалят след центриране на Тиаго Родригеш, което завари неподготвен Мартин Луков и защитата на “смърфовете”. Малко след това Матей стреля опасно, но вратарят на домакините изби. ЦСКА натисна в търсене на изравнителен гол, но така и не стигна до такъв и загуби за първи път през кампанията след девет мача без поражение във всички турнири. Тимът е вече на четири точки от лидера и шампион Лудогорец, докато Локомотив се изкачи на втората позиция зад “зелените” след петия си успех от старта на сезона.

В следващия кръг възпитаниците на Бруно Акрапович гостуват на Берое, докато за играчите на Стамен Белчев предстои гостуване на Базел във финалния плейоф за влизане в групите на Лига Европа, преди пътуване до Велико Търново за мач с Етър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени