Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вавринка и Зверев продължават в Париж

Стан Вавринка
Снимка: FFT

Бившият шампион Стан Вавринка не даде никакъв шанс Анди Мъри в очакваният с огромен интерес двубой от първи кръг на "Ролан Гарос".

Швейцарецът се наложи с 6:1, 6:3, 6:2 за час и 40 минути игра на централния корт "Филип Шатрие".

Британецът спечели първия гейм в мача, но след това Вавринка спечели шест поред, за да затвори сета. Във втория и третия сет той направи още три пробива в подаването на Мъри, достигайки безпроблемно до втория кръг на надпреварата. 

Стан завърши с 42 печеливши удари (9 аса) при 27 непредизвикани грешки. Бившият водач в ранглистата Мъри записа 10 уинъра и 26 грешки.

Шампионът от 2015 ще играе с германеца Доминик Кьопфер, елиминирал в четири сета представителя на домакините Антоан Оан.

От турнира отпадна номер 24 в схемата хърватинът Борна Чорич, който загуби от Норберт Гомбош от Словакия с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6.

Финалистът от Откритото първенство на Съединените щати и шести поставен Александер Зверев започна с победа. Германецът имаше проблеми в първата част, когато губеше с 2:5 срещу австриеца Денис Новак, но успя да навакса и да спечели в крайна сметка със 7:5, 6:2, 6:4. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна