Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изкуство, което ни провокира да вдигнем глава

Снимка: sofiology.com/Борислав Димитров
В продължение на един месец няколко художници ще претворят пространството пред Националния дворец на културата в зона за изкуство. Пилоните на НДК са носители на артистични послания към публиката от 23 септември до 29 октомври 2020 г. Проектът се казва „Форми, изкуство в публична среда“ и е на Фондация „Мусиз“.

“Желанието ни да изкараме хората навън, извън галериите и най-вече да правим изкуство на различни места и да намерим нови форми на изкуство. Пилоните на НДК са една от идеите, които имахме”, казва Гергана Мудова от на Фондация „Мусиз“.

Изкуството в публична среда се възприема от хората като скулптури или нещо, което е ситуирано на земята, докато в проекта „Форми, изкуство в публична среда“ хората трябва да вдигнат главите си високо, за да се насладят на изкуството.

“В продължение на един месец различни художници – българи и чужденци, ще показват своите знамена, които ще носят различни послания, свързани с работата на групите. В момента на пилоните на НДК се веят "Свободни знамена" на Правдолюб Иванов.

За да им се насладите, посетете НДК и вдигнете глава към пилоните, а още за артпроекта чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна