Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф в Левски говори за сбиването в Пловдив

Привърженици на Левски се сбиха по между си и бяха задържани от полицията в Пловдив по време на мача с Ботев в Коматево
Снимка: sportal.bg

"Случилото се в Пловдив на мача с Ботев е недопустимо и вреди на Левски като институция". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Илия Христов. Председателят на сдружение "Сини сърца" и член на УС на клуба е на мнение, че различните фенски организации трябва да намерят общ език в името на любовта си към Левски.

Както е известно, привърженици на Левски от различни фракции се сбиха по между си на мача с Ботев (Пд) в Коматево, загубен с 1:2 от сините. Тогава от полицията в Пловдив задържаха 40 запалянковци, на които им бяха наложени различни административни санкции.

"За съжаление това се превръща в някакъв рецидив. И друг път е имало подобни ситуации, а това вреди на Левски и на неговите привържениците. Разговарях с доста хора, но версиите са различни. Маловажно е кой е виновен и кой не е. Това уврежда на имиджа на Левски и клуба. Това може да повлияе на доста хора преди старта с членските карти. Разговарял съм и то много пъти с представители на "Ултрас Левски" и НПК, "София Запад" и всички останали. Там сме се опитали да изгладим противоречията. За съжаление това представя Левски в негативна ситуация, от която ще страда именно синия клуб. Много хора са споделяли с мен, че всички тези сблъсъци и нецензурни скандирания са ги отблъсквали от желанието да водят децата си на стадиона, за да подкрепят Левски. Този случай е изключително неприятен. Това са хора, които до преди няколко години са стояли рамо до рамо в сектор "Б". Левски като клуб направи всичко възможно да се избегне този конфликт. Полицията бе предупредена, че е възможно да се стигне до този инцидент, но той в крайна сметка се получи", каза Илия Христов. Чуйте още от него:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!