Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал с рутинен успех, Медведев отпадна в Париж

Рафаел Надал тръгна уверено по пътя към 13-ия трофея на "Ролан Гарос".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

12-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал започна по убедителен начин участието си на тазгодишното издание на тенис турнира в Париж, след като победи Егор Герасимов от Беларус с 6:4, 6:4, 6:2.

На тежкия и влажен корт на "Филип Шатрие" Надал имаше нужда от известно време, за да свикне с необичайните условия, но постепенно пое контрола над събитията и постигна по един пробив в първите два сета, за да ги вземе. В третата част испанецът даде само два гейма на съперника си и затвори мача след малко над два часа игра.

Световният номер 2 бе солиден на собствен сервис, като спечели 82 процента от точките на първото си подаване и 65 процента на второто, и даде само две точки за пробив на опонента си. Надал реализира 32 печеливши удара и допусна 20 непредизвикани грешки.

Във втория кръг левичарят от Майорка ще срещне американеца Макензи Макдоналд, който победи квалификанта от Канада Стивън Диез с 4:6, 6:3, 6:3, 6:4.

Унгарецът Мартон Фучович сътвори най-голямата изненада на турнира от Големия шлем до момента, след като отстрани четвъртия поставен в схемата Даниил Медведев след успех с 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:1. Играта на руснака бе изпълнена с неточности, като той допусна цели 51 непредизвикани грешки и загуби подаването си шест пъти в хода на двубоя, продължил три часа и 17 минути.

Мартон Фучович

За място в третия кръг Фучович ще спори с испанеца Алберт Рамос-Виньолас, който победи представителя на домакините Адриан Манарино в три сета.

Квалификантът Лоренцо Джустино от Италия и Корентен Муте от Франция играха 6:05 часа, което е само с 28 по-малко от рекорда на "Ролан Гарос". Джустино в крайна сметка спечели маратонската среща 0:6, 7:6(7), 7:6(3), 2:6, 18:16 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!