Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два отбора от Втора лига отпаднаха за Купата на България

Два отбора от Втора лига отпаднаха за Купата на България
Снимка: Спортал

Два отбора - лидери в Трета лига се класираха за 1/16-финалите в турнира за Купата на България по футбол, след като победиха съперниците си от Втора лига днес. Загорец се наложи с 2:1 над Хебър (Пазарджик) в истинска драма, но все пак напълно заслужено. Със същия резултат Спартак (Варна) отстрани Локомотив 1929 (София). Пирин (Благоевград) трябваше да чака края на мача, за да вкара два гола на Родопа (Смолян).

Загорец отново доказа, че мястото им не е в Трета лига и отстрани амбицирания за елита Хебър с 2:1, но също така и след обрат. Тодор Чаворски откри за пазарджиклии в 9-ата минута, а три преди края на първото полувреме Димитър Видев изравни. В 94-ата минута дошлият от Раднево Ангел Костов с глава отклони топката в мрежата на Петър Дебърлиев след центриране от фаул на неостаряващия Коста Янев.

Миналата година Загорец отстрани Пирин, за да срещне Славия на 1/16-финал. Сега в периода 20-22 октомври новозагорци посрещат носителя на трофея от последните две години Локомотив (Пловдив). Загорец е лидер в Югоизточната Трета лига.

Спартак (Варна), които са начело на Североизток, си осигуриха мач с Арда (Кърджали) от елита. Двете попадения за соколите вкара Мартин Паскалев, а Марио Петков върна едно за железничарите от София при крайното 2:1.

Пирин (Благоевград) с доста промени в състава се измъчи с намиращия се в дъното на Югоизточната Трета лига Родопа (Смолян), но все пак стигна до успеха с голове на защитниците Мирослав Пушкаров и Александър Дюлгеров в 81-ата и 93-ата минути. Следващият съперник на отбора на Уорън Фийни е високолетящият в елита Берое (Стара Загора).

Десет мача от този етап на турнира са утре, а последните два- в четвъртък.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени