Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите в София поискаха оставката на Валери Симеонов

| обновено на 29.09.20 в 21:56

С традиционно шествие до Орлов мост и без инциденти завърши 83-ия ден на антиправителствен протест в столицата. Заради лошото време на площад "Независимост" се събраха по-малко хора от обикновено= 
Въпреки това от трибуната беше заявено, че ще се продължи да се настоява за оставките на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и правителството. Тази вечер недоволните от управлението поискаха оставката и на заместник- председателя на парламента Валери Симеонов заради твърдението му в предаването "Още от деня" на БНТ, че протестиращите са мафия и са платени. 

"Протестът успява!", обяви от трибуната да пл. "Независимост" адвокат Николай Хаджигенов от т.н. "отровно трио". Свидетелство за това е било отношението към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в Благоевград, където тя беше освиркана при опит да говори с протестиращите. По думите му недоволните от управлението очакват европейска подкрепа, включително от европейския прокурор Лаура Кьовеши, която да приложи румънския си опит в борбата с корупцията у нас. 

Президентът получи поздравления, че по-рано днес е разговарял с протестиращ, който от няколко дни гладува. 

На протеста присъстват по-малко хора от обикновено. Събралите се го отдават на лошото време. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна