Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев: Гледам на големите състезатели като на нормални хора, а не като на супер звезди

Световният шампион за младежи по СуперЕндуро Теодор Кабакчиев се нареди на 5-то място в състезанието „Sea To Sky 2020“, което се проведе в Турция.  Участниците в надпреварата бяха близо 170 пилоти от 17 държави, сред които и звезди на този спорт като Греъм Джарвис (Великобритания), Уейд Янг (Южна Африка), Били Болт (Великобритания), Марио Роман (Испания).

„Изживяването беше страхотно. Аз съм изключително доволен и горд с постижението. Това е състезание от световен ранг. В него не участват случайни хора. Участват състезатели от най-високо ниво, фирмени състезатели. Те са подпомогнати от заводски отбори. Аз съм подкрепен от най-голямата куриерска компания в България и се боря редом с тях. Имаше доста борба през тези дни. Подиума ми се размина на косъм. Единият ден завърших трети на две секунди от втория. Кефя се много съм щастлив“, това сподели световният шампион Теодор Кабакчиев след като се прибра в България.


„Приятно е да се класираш преди такова име като Греъм Джарвис. Не мога да кажа, че не съм го очаквал. Винаги имам виждането, че мога да бъде между тях. Смятам, че мога да победя всеки един от тях. Не ги гледам като някакви супер звезди. Гледам ги като нормални хора, с които се състезавам. Това е тънкият момент – ако гледаш на тях като на нещо нереално, нещо недостижимо, то ще си остане такова“


„В това състезание се чувствах най-добре на мотора. И до морето и във небето винаги съм на мотора. С него се чувствам най-добре, най-сигурно. Последният ден беше най-тежък. Чувствах се най-изморен. Имам способността да забравям бързо трудностите. Докато карам трябва да бъда концентриран, ако мисля за неприятности това не мога да го постигна. Сега ми предстоят състезания в Румъния. Едното е кръг от техния шампионат – „Панорама еднуро“, в което ще участват много от топ състезателите. След това ми предстои „ред Бул Румъния“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна