Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи са арестувани с 30 тона хашиш в Испания

| обновено на 30.09.20 в 23:44
Задържан при операцията край о-в Гран Канария.
Снимка: Ройтерс

Испания залови около 30 тона хашиш, скрит в четири ветроходни лодки. Това е най-големият удар на Мадрид срещу наркотрафика по море, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Девет български и руски граждани са арестувани в акцията.

„Нанесен е удар по логистичния капацитет на ръководителите на български престъпни организации, които се занимават с наркотрафик с помощта на развлекателни плавателни съдове, като е осуетено прокарването на нови маршрути или възползването от пандемията“, обявиха в съвместно становище полицията и данъчните власти.

По-рано тази година 4,6 тона хашиш бяха конфискувани от две ветроходни лодки на същата престъпна група край Балеарските острови. 

От посолството на Русия съобщиха, че изясняват детайли около задържането на руснаци в рамките на операция за борба с незаконния трафик на наркотици в Испания, предаде ТАСС.

„Посолството е наясно със ситуацията със задържането от испанските компетентни органи на група лица, сред които двама руснаци, свързано с наркотици…Изясняваме необходимите детайли“, съобщиха от дипломатическото ведомство. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени