Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа победа за Нефтохимик в квалификациите за Шампионската лига

Първа победа за Нефтохимик в квалификациите за Шампионската лига
Снимка: СЕВ

Отборът на Нефтохимик спечели първа победа на квалификационния турнир от Шампионската лига по волейбол в австрийския град Блайбург - 3:2 (25:20, 13:25, 21:25, 25:18, 15:13) срещу домакина Задруга. Успехът е първи за бургазлии, но отборът няма шанс за първото място, което дава виза за следващата фаза. Вторият и третият тим продължават във втория по сила турнир – за Купата на Конфедерацията.

Най-резултатен бе Жани Желязков с 18 точки (1 блокада), със 17 точки се разписа Николай Николов (2 блокади). Денис Карягин и Мирослав Градинаров приключиха с по 10 точки. За Задруга Максимилиан Ландфаарер и Конрад Формел бяха над всички с 20 точки (1 ас, 2 блокади) (1 ас, 3 блокади). 

„Много съм доволен от момчетата, стана хубав, но и много тежък  мач – коментира за bgvolleyball треньорът Николай Желязков. - Победата е сладка, но и много важна за нас. Важна е като реакция на отбора, защото бяхме в тежка ситуация, но успяхме да се вдигнем и да спечелим. Задруга притежава класен отбор, в състава има осем чужденци. Играхме срещу един много борбен отбор, който трудно греши в своята зала. Австрийците изпълняваха много силен сервис, като показаха малко ниво на брак на този елемент. Затрудниха със сервис дори като Динамо, а като цяло залата им е много неприятна за изпълнение на начален удар. Мога да кажа, че нивото в тази група бе много високо. След като изоставахме с 1:2 гейма, в четвъртата част се върнахме. Успяхме като отбор, с дух и колективна игра. В тайбрека водехме убедително, но направихме няколко глупости, а съперникът отбеляза серия и почти ни стигна. Радостното е, че устискахме, успяхме да запазим хладнокръвие  и спечелихме! Сега  е важно да направим достойно представяне срещу Динамо в последни мач. В крайна сметка продължаваме във втория по сила турнир – за Купата на ЦЕВ. Срещу руснаците ще излезем в по-друга формация. Целта пред нас вече и Суперкупата на България и започваме да мислим за нея.

Последната среща на Нефтохимик е днес срещу лидера в класирането Динамо (Москва) с Цветан Соколов в състава.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени