Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пощенска карта и печат „60 години Детски хор на БНР“

| обновено на 01.10.20 в 15:10
3
Венеция Караманова
Снимка: Ани Петрова

За по-малко от половин час свършиха всички предвидени за продажба днес в Регионалния исторически музей на София валидирани пощенски карти с печат "60 години Детски хор на БНР". 511 копия бяха издадени по повод годишнината на Детския радиохор. В деня на музиката официално бе валидирана картата с печат, изработена от младата художничка Омана Кацарска. От 2-ри октомври картата ще се продава във филателния магазин на Централна поща в столицата.

Има традиция в издаването на пощенски марки и филателни издания, посветени на Българското национално радио и специално на Детския радио хор, каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, която присъства на церемонията. 

"Това е второ валидиране и отбелязване на годишнина на Детския радиохор. С този хор популяризираме България по цял свят".

Момичетата от детския радиохор огласиха площада пред Регионалния исторически музей.

Почитател на изкуството на Детския хор на БНР е Деян Дънешки - директор на "Български пощи". Следи всичките им участия и присъства на техните концерти: 

"Въздействието на тяхното изкуство е много силно".

Младата художничка Омана Кацарова е спечелила конкурса за рисунка за пощенската карта. Музиката на талантливите деца от хора на Българското национално радио са нейно голямо вдъхновение. 

Калина е в състава на Детския хор на БНР от 4 години: 

"За мен Детският радиохор играе много важна роля. Майка ми и вуйчо ми са били в него и са празнували 25-годишнината му. Това, че аз празнувам 60-ата му годишнина, живея своята мечта".

Диригентът на Детския радиохор Венеция Караманова:

"Това за нас е признание от обществеността и от институциите, които разбират какво прави Детският радиохор за България - световно признат хор, който, чрез своите песни, възпитание, което предава българската култура, е най-добрият посланик, както са казвали много често. Спазваме традициите, наследени от маестро Христо Недялков. Той е в основата за създаването на този чудесен български състав. 95 гласовити български, софийски деца носят гордо името Детски радиохор".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия