Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев оцеля след 5 сета, Надал даде само 4 гейма в Париж

Александър Зверев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под номер 6 в схемата Александър Зверев победи представителя на домакините Пиер Юг-Ербер с 2:6, 6:4, 7:6(5), 4:6, 6:4 и се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Германецът, финалист в САЩ през миналия месец, спечели срещата след цели три часа и 59 минути пред малък брой зрители на "Филип Шатрие" в Париж.

23-годишният Зверев загуби категорично първия сет и бе само на една точка от 1:5 във втория, но събра сили за пълен обрат срещу специалиста на двойки и изравни резултата с пет предни гейма. Ербер пропиля преднина и в тайбрека на третия сет, а в четвъртия спечели на четири гейма и отново изравни срещата.

Зверев поведе с 3:0 в последната част и позволи ново изравняване до 3:3, но вторият му пробив му даде преднина от 5:3. Той загуби подаването си за мача, но в следващия гейм Ебрер допусна двойна грешка, а Зверев се възползва и спечели срещата.

Така Юго Гастон, само на 20 години и 239-и в световната ранглиста, е последният французин в схемата на "Ролан Гарос", след като и Беноа Пер отпадна от турнира. 

Рафаел Надал продължава без загубен сет.

Спечелилият 12 титли от турнира в Париж Рафаел Надал нямаше никакъв проблем. Вторият поставен испански левичар победи американеца Макензи Макдоналд с 6:1, 6:0, 6:3 за 100 минути. Надал направи седем пробива в мача и не допусна нито една възможност за брейк.

В третия кръг Рафа излиза срещу италианеца Стефано Траваля.

Шампионът от US Open Доминик Тийм също продължава без загубен сет. Австриецът, който е №3 в схемата, победи Джак Сот от САЩ с 6:1, 6:3, 7:6(6). 

Тийм очаква №28 Каспер Рууд от Норвегия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна