Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По пътя на легендите в Странджа

Странджа влезе в проект, реализиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ България - Турция. Партньори по проекта са Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф" и Одринската изследователска организация за трансгранични култури, каза за БНР Бургас ръководителят от българска страна Евгения Джорджева:

"В този проект, който реализираме сега и който нарекохме "Легенди без граници", пилотно разработихме три туристически маршрута. Част от тях тръгват от България и свършват в Турция,  други тръгват в Турция и свършват в България.

Бихме искали да заличим държавната граница тогава, когато става въпрос за култура, за духовност, за предания на общото минало на хората, населявали планината. Целта ни е да привлечем вниманието към възможностите да бъде развит такъв вид туризъм в региона".

Проектът стартира през февруари 2020 година. Маршрутите са съставени и ще бъдат отпечатани в туристически пътеводител, с пълна информация за съответното място с каква легенда е свързано, посочи още Джорджева.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от