Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер в Сатирата

"Златен кукерикон" с остър език за времето, в което живеем

В Сатиричния театър „Алеко Константинов“ тази вечер ще се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2020“. За четвърти път ще бъдат отличени театрални творци, създатели на комедийни спектакли. Това е жест на внимание от страна на трупата на Сатирата към колегите им от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена.

Церемонията трябваше да се проведе на 7 април, датата на основаването на културната институция, но поради различни причини в тези нови "нормални светове" бе отложена, каза пред Радио София директорът Калин Сърменов:

"Ние си поставихме за цел да започнем сезона с наградите и за разлика от миналите три пъти нещата изглеждат доста по-нажежени. Може би самата ситуация, в която живеем, помага. Виждам, че вълненията е в пъти по-голямо при всички. Надявам се, наистина да направим едно раздаване на наградите, което да се запомни, да ни даде сили. Смятам, че в това време всички трябва да се обединим около това да виждаме светлина в тунела и да вярваме, че нещата ще се върнат и ще работим в една нормална среда, както беше преди."

С чувство за хумор и остър език към времето, в което живеем, е оформен сценарият на церемонията. В поредица от скечове и събития под наслов "Сатирична медицина"ще бъде вплетено и собственото мнение на творците за живота ни напоследък.

С голямата награда на името на Георги Калоянчев ще бъде отличен режисьорът Андрей Аврамов, разкри Калин Сърменов.

Катя Василева разговаря с Калин Сърменов преди церемонията "Златен кукерикон 2020“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна