Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал на БСП в Ловеч: Общината е в тежко финансово състояние

Снимка: БГНЕС

От групата на общинските съветници от БСП в Ловеч сигнализираха, че общината е в много тежко финансово състояние и не е ясно как се управлява бюджета.

Общинският съветник от БСП и областен председател на партията Минчо Казанджиев посочи, че последната заплата, която са получили съветниците, е за юли, но има съмнения, че и други общински служители не са получили трудови възнаграждения:

„Не би било редно служители, които получават възнагражденията си от делегирани държавни дейности, да не получат заплатите си. Те се превеждат. Така или иначе това е проблем“.

От БСП ще настояват за отчет за изпълнението на бюджета за първите девет месеца от годината на следващото заседание на общинския съвет.

„Да се направи един пълен анализ. Обществеността на Ловеч трябва да знае какъв е проблема и къде е проблема. Дали в приходите, или в превишаване на някои разходи.  Дали не влияят наложените корекции от държавата“.

От БСП припомниха, че не са подкрепили и отчета за изпълнението на бюджета за миналата година, който съветниците не приеха и на последното си заседание, тъй като в капиталовата програма от 32 млн. лева са изпълнени само 4 млн. лева, което според социалистите е недопустимо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна