Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона - Ювентус и Реал - Интер в Шампионската лига

Снимка: Спортал

Двамата най-успеши и най-популярни футболисти в света в момента - Кристиано Роналдо и Лионел Меси, отново ще се изправят един срещу друг. Отборите, в които играят двамата - Ювентус и Барселона, се паднаха заедно в група "G" на Шампионската лига.

Компания на италианския Ювентус и испанския Барселона ще правят тимовете на украинския Динамо Киев и унгарския шампион Ференцварош.

Като особено интересни се очертават групите "D" и "Н", в които попаднаха английските грандове Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Мърсисайдци са в група "D" с холандския Аякс, италианския Аякс и датския Мидтиланд, в който играе българският национал Божидар Краев.

Манчестър Юнайтед пък се събра в група "Н" с финалиста от последното издание на турнира Пари Сен Жермен, полуфиналиста РБ Лайпциг и турския шампион Истанбул Башакшехир.

Германският Байерн Мюнхен, който ще защитава трофея си в Шампионската лига, е в група "А". Там са и испанският Атлетико Мадрид, австрийският Ред Бул Залцбург и руският Локомотив Москва.

Шампионът на Испания Реал Мадрид е в група "В", а наставникът на "белите" Зинедин Зидан ще се изправи в треньорски дуел срещу бившия си съотборник в Ювентус Антонио Конте, който сега е начело на Интер. Освен Реал и Интер, в групата попаднаха още шампионът на Украйна Шахтьор Донецк и германският Борусия Мьонхенгладбах.

Носителят на трофея в Лига Европа Севиля (Испания) е в група "Е" заедно с английския Челси, руския Краснодар и френския Рен.

Шампионът на Русия Зенит оглави група "F". В нея е младият състав на Борусия Дортмунд (Германия), завръщащият се в Шампионската лига след 13-годишна пауза Лацио (Италия) и Брюж (Белгия).

Един от големите фаворити в турнира - Манчестър Сити, изтегли доста приемлив жребий. Английският тим е в група "С", където са още португалският първенец Порто, гръцкият шампион Олимпиакос и шампионът в турнира за 1993 година Олимпик Марсилия (Франция)

Първите мачове от груповата фаза на Шампионската лига ще се изиграят на 20 и 21 октомври, а последният шести кръг е насрочен за 8 и 9 декември.

Финалът на турнира трябва да се играе на 29 май 2021 година на Олимпийския стадион в Истанбул.

Жребий за груповата фаза на Шампионската лига:

група "А":
Байерн Мюнхен (Германия)
Атлетико Мадрид (Испания)
Ред Бул Залцбург (Австрия)
Локомотив Москва (Русия)

група "В":
Реал Мадрид (Испания)
Шахтьор Донецк (Украйна)
Интер (Италия)
Борусия Мьонхенгладбах (Германия)

група "С":
Порто (Португалия)
Манчестър Сити (Англия)
Олимпиакос (Гърция)
Олимпик Марсилия (Франция)

група "D":
Ливърпул (Англия)
Аякс (Нидерландия)
Аталанта (Италия)
Мидтиланд (Дания)

група "Е":
Севиля (Испания)
Челси (Англия)
Краснодар (Русия)
Рен (Франция)

група "F":
Зенит Санкт Петербург (Русия)
Борусия Дортмунд (Германия)
Лацио (Италия)
Брюж (Белгия)

група "G":
Ювентус (Италия)
Барселона (Испания)
Динамо Киев (Украйна)
Ференцварош (Унгария)

група "Н":
Пари Сен Жермен (Франция)
Манчестър Юнайтед (Англия)
РБ Лайпциг (Германия)
Истанбул Башакшехир (Турция)

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна