Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линда Зечири и сестри Стоеви с титли от Открития шампионат на България

Линда Зечири, спечели международния турнир на България Bulgarian Forza International 2020 в дисциплината жени единично. Във финала българката победи сръбкинята Мария Судимац с 21:7 и 21:10.


Водачките в схемата при женските двойки Стефани Стоева и Габриела Стоева нямаха проблеми във финала срещу сънародничките си Мария Делчева и Христомира Поповска и спечелиха с 21:8, 21:9.


При мъжете Илиян Стойнов загуби в спора за титлата от Лука Бан (Хърватия) с 10:21, 15:21. За 19-годишния българин това беше първо участие на финал на международен турнир при мъжете.


Илиян Стойнов и Христомира Поповска спечелиха без игра титлата при смесените двойки срещу номер 1 в схемата Миха Иванчич и Петра Поланч (Словения) след отказ на Иванчич поради контузия.


При мъжките двойки Даниел Николов и Иван Русев победиха на финала Миха Иванич и Гаспер Кривец от Словения с 21:9, 21:14.


Открития шампионат на България по бадминтон е първият турнир надпревара след пандемията и един от малкото, залегнали в спортния календар на Международната федерация по бадминтон.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени