Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двуликата човешка природа в пиесата „Отело - Гибелта на идеалиста“

Боян Арсов
Снимка: Ани Петрова

Гибелта на идеалиста не е задължително смъртта на идеалиста – дали ще умре, ще видят зрителите, но светът, в който живеем, е доста гибелен за човека, който се стреми към някакъв идеал и който вярва в чистотата на отношенията“. Това каза в предаването „Преди всички“ за постановката в „Отело - Гибелта на идеалиста“ режисьорът Дина Маркова.

Човешката природа е двулика, съдържаме и двете страни на монета. Така и Отело, и Яго, така дори и Дездемона съдържат и светлата, и тъмната страна на човека“.

„От актьорска гледна точка е много интересно за мен, тъй като това са две различни природи – тези на Отело и Яго, между тях е основната интрига“, сподели актьорът Боян Арсов за превъплъщенията си в пиесата. Той играе и двете роли.

„В постановката са подбрани различни хипотези за войната на различни световно известни автори, завъртени в основната сюжетна линия за Отело. Така вплетохме и нашата реалност“, каза още Маркова.

На сцената Боян партнира с Надя Керанова в ролята на Дездемона, с Живко Симеонов, Алеко Дишев, Цветан Апостолов и Румен Михайлов.

Премиера е днес, 5 октомври, от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян.

Интервюто с Дина Маркова и с Боян Арсов можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна