Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Завръщане у дома“ за юбилея на МГТ „Зад канала“

Снимка: zadkanala.bg

Премиерният спектакъл „Завръщане у дома“ е едно от събитията, с които Малък градски театър „Зад канала“ отбелязва тази година 30 години от своето създаване. Изборът на заглавието не е случаен – на същата сцена през 1991 година режисьорът Стоян Камбарев прави първата постановка по пиесата на Харолд Пинтър. Големият британски драматург идва в България специално за да види представлението и остава впечатлен от режисьорския прочит и от изпълнението на Руси Чанев в ролята на Лени.

Режисьор на новия спектакъл сега е Явор Гърдев.

„На тематично ниво пиесата е много адекватна на нашето време, защото тя изследва зоната на подлудяването по социални причини, ако мога така да кажа. Тя изследва тая лудост, този амок, до който в един момент се стига поради социална изолация, поради емоционална изолация – неща, които са много характерни за днешния ден и с които все повече и повече се срещаме“.

В актьорския състав са Владимир Пенев, Деян Донков, Емил Котев, Мак Маринов, Пенко Господинов и Каталин Старейшинска. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова и Ванина Цандева, а музиката – на Калин Николов.

Премиерните представления можете да гледате на 5 и 6 октомври от 19 часа в Малък градски театър „Зад канала“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна