Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скъсан ремък попречи на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов да завършат рали „Фафе Монтелонго“

Скъсан ремък  стана причина екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов да отпадне от рали "Фафе Монтелонго".

Състезанието беше първото участие на българите в  европейския рали шампионат, тъй като преди това пропусната надпреварите в Италия и в Латвия.

Трикратната ни европейска шампионка за жени празнува днес рожден ден. От екипът ни са пожеланията за много здрави и още по -големи успехи във всяко начинание.




„Не беше най-хубавия подарък, който исках да си направя. Бях го нарочила това състезание, ако стартираме, да ми е като подарък за рождения ден. Но, животът продължава. Всички трудности, които ни се явяват на пътя, са за да ни дадат урок. Въпросът е дали сме достатъчно умни за да си извадим поуки.“, сподели Екатерина Стратиева и допълни:

„Вчера не беше най-хубавият ден, въпреки че доста добре стартирахме, за разлика от събота. Тогава условията бяха много странни. Имах чувството, че даже се загубих. Не можахме да намерим подходящите настройки и гуми. Времето постоянно се менеше.

В неделя всичко тръгна много мотивирано. Първият етап дадохме доста добро време. Започнах да стопявам разликата на основната ми конкурентка. Във вторият етап, обаче колата започна да вдига висока температура. Стигна до 152 градуса. Спряхме. Видяхме, че сме скъсали ремъка на водната помпа. Започна едно ремонтиране на пътя. Всичко беше ужасно горещо. Бяхме с каските, защото в момента, в който ги свалим, състезанието приключва. Отне ни малко повече време ремонта. Реално след това финиширахме. Отидохме на старта на следващия, но просто бяхме закъснели със 7 минути. Нашата грешка е, че не сме се започнали малко повече технически с автомобила.


Следващото състезание е в Унгария. Миналата година завършихме сезона там и спечелихме третата титла. Ще бъде началото на ноември. Започваме да се готвим за него. Надявам се, че вчера не сме повредили мотора на колата, защото като свалихме данните се оказа, че тя 6 минути е работила на тези високи температури. През седмицата двигателят ще бъде отворен, за да се провери състоянието му. В най-лошият случай ще се наложи нов мотор преди Унгария“, завърши Стратиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени