Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп с видеопослание: Не позволявайте вирусът да ви управлява!

Хеликоптерът с Тръмп се приземява пред Белия дом
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп продължава лечението си в Белия Дом, след като напусна болницата „Уолтър Рийд“, където беше настанен заради коронавирусна инфекция. След завръщането си във Вашингтон Тръмп публикува видео, в което каза на американците да не позволяват на вируса да ги контролира.

„Не позволявайте вирусът да ви управлява! Не се страхувайте от него! Ще го победите. Ние имаме най-доброто медицинско оборудване и най-добрите лекарства“, беше посланието на американския президент.

Завръщането на Тръмп във Вашингтон бе съпроводено с ефектни кадри, показващи как държавният глава напуска болницата по залез каца на поляната на Белия Дом.

Камерите показаха и моментът, в който той махна маската си и без нея влезе в резиденцията. Появи се и видео, в което президентът заяви, че се чувства добре и призова американците да не се оставят да бъдат контролирани от Covid-19. На видеото Тръмп не носеше маска. По-рано той написа в Туитър “Не се страхувайте от Covid-19!.”

Кадрите с красивия залез на Вашингтон не впечатлиха критиците на Тръмп, които веднага посочиха, че той не е споменал нищо за 209 хилядите жертви на коронавируса или за мерките за предотвратяване разпространение на заразата.

Лекарите на Тръмп казват, че състоянието му се подобрява, но опасността не е напълно отминала и че ще продължат го наблюдават.

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън коментира, че се радва да види настоящия държавен глава в подобрено състояние, но и добави, че след преживяното се надявал Тръмп „да отправи посланието, че носенето на маски има значение.” 

Доналд Тръмп  след изписването от болницата

Доналд Тръмп

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!