Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пелоси критикува Тръмп заради оттеглянето от преговорите за финансов Covid-план

Нанси Пелоси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на Камарата на представителите в американския Конгрес - демократът Нанси Пелоси критикува президента Доналд Тръмп заради оттеглянето му от преговорите за финансова помощ за съживяване на икономиката на фона на пандемията от Covid-19. Според Тръмп разговорите трябва да продължат след изборите.

След като Тръмп нареди на представили на администрацията му да прекратят течащите преговори, Пелоси коментира, че президентът е предприел това действие от отчаяние. Тя също го обвини, че поставя своите интереси пред тези на страната.

Преговорите бяха за постигане на компромис между предложения от демократите план за два трилиона и този на републиканците от един трилион долара. Според Пелоси оттеглянето е знак, че в Белия Дом има безредие.

Действието на президента е в контраст с препоръките на Федералния резерв, според които за възстановяване на икономиката са необходими повече икономически стимули.

Сега Тръмп очаква законодателите да насочат вниманието си към гласуването на номинацията му за Върховния съд – Ейми Кони Берът. 

Междувременно, след като Доналд Тръмп обяви, че е решил да не продължава преговорите с демократите за нов план за подпомагане в кризата с Covid-19, акциите на „Уолстрийт“ поевтиняха.

Индексът S&P 500 спадна с 1,4 процента , а промишленият Дау Джоунс - с 1,1 на сто. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени