Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Time to Move 2020 показва новите възможности за обучение и пътуване в Европа

Снимка: timetomove.eurodesk.eu

Всяка година през целия октомври протича кампанията Time to Move 2020, която се провежда в цяла Европа. Събитията са достъпни за младежите, които искат да получат информация за това как да се развиват в свободния Европейски свят.

“Целта на кампанията е във всяка държава, в която има Eurodesk мрежа, да се провеждат събития и малки кампании на местно ниво. Целта е да се достигне пряко до младите хора, които да разберат повече за възможностите за пътуване, образование, за различни видове младежки проекти и грантове за финансиране на проекти и идеи. Изобщо - информация, която да им помогне да изберат с какво да се занимават в професионален план или как да продължат живота си след училище”, казва Михаела Канарчева – координатор на Eurodesk за България. 

На сайта на кампанията, върху интерактивна карта на Европа, са обозначени различните събития. В страната ни се провеждат 14 събития в рамките на месеца, в различни градове.

Въпреки пандемията, събитията няма да са в онлайн платформи, а младите хора, ще се срещнат с експерти, които да ги запознаят с възможностите за обучение и възможностите за пътуване.

Още за събитието чуйте в интервюто на Александра Илиева в звуковия файлНовините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от