Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева: Резолюцията на ЕП е политически акт, няма правна стойност

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Според председателя на Народното събрание Цвета Караянчева резолюцията на Европарламента за България е политически акт, който няма законодателна и правна стойност и ще бъде използван само от опозицията за говорене.  

„Ние сме показали, че се съобразяваме с препоръките на Европа в докладите и работим по реформите“, коментира председателят на Народното събрание: 

„Резолюцията се ползва единствено от опозицията и ще видите какво ще се случи следващата седмица, но за съжаление тук има двоен стандарт в тази резолюция, защото не попаднаха и забележките на нашите евродепутати. Там нямаше нищо за това, което се случва в президентството с доказателства, със записи, които са разписани от съдиите. За нас това е един политически акт“. 

В Националния военен университет във Велико Търново, където се включи в церемонията по полагането на клетва от курсантите-първокурсници, Цвета Караянчева коментира и поисканата ѝ оставка от депутатите от ДПС.

„Винаги може да дебатирам оставката ми, стига да съберат 80 подписа за това, които да бъдат внесени в парламента“, посочи Караянчева. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени