Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Какво ще направи силно всяко дете

Снимка: Freepik

Въпреки че универсални рецепти няма, със сигурност опознаването на силните и чувствителните страни на личността, откриването на нещата, които ни правят щастливи, и начините, по които да бъдем щастливи в разбирателство и взаимодействие с другите, са доказани стъпки към изграждането на уверени, творящи, социално ангажирани личности. 

Това има предвид екипът на сдружение „Инициатива за обучение по предприемачество „Смарт старт Европа“, който разработва българската версия на програмата „Предприемачески предизвикателства“. 

Българският проект се нарича „Да направим по-силно всяко дете“ и се осъществява в партньорство с три столични училища – 120 ОУ „Г. С. Раковски“, 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ и 81 СУ „Виктор Юго“. Той се основава на позитивната психология като стъпка към позитивната педагогика, насочена към откриването и разгръщането на способностите, развиване на самостоятелното мислене, инициативността, емпатията и сътрудничеството. 

Предназначен е за деца от началния курс, тъй като ранните детски години са особено важни за изграждането на тези „силни“ личности, които да станат предприемачите с творческо мислене и поведение и социална отговорност. 

В рубриката „Всичко за образованието“ за проекта разказват Горанка Недева, председателка на УС на сдружение „Инициатива за обучение по предприемачество „Смарт старт Европа“, Ирена Пушкарова, учителка в 120 ОУ, и Мария Даскалова, учителка в 23 СУ.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от