Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 16-и път

Предприятия се състезават в 8 категории с иновации от последните 3 години

Кандидатстването е онлайн, отворено е до 21 октомври т.г.

Снимка: arcfund.net

За 16-а година национален конкурс търси български новостартиращи и утвърдени предприятия, които успешно са разработили и внедрили иновации в своето производство и управление, предоставяне и управление на услуги.

Досега над 120 компании в различни икономически сектори – от новостартиращи фирми до пазарни лидери, са получили признание за успешните си иновационни проекти.

Кандидатстването онлайн е отворено до 23:45 часа на 21 октомври 2020 г., обясни пред Радио София Даниела Чонкова от фондацията:

„Няма секторно ограничение. Може да е производствен процес, може да е услуга или продукт, изнесен на пазара. Важното е иновацията да има рееализация, а не да е в идеен етап.“

Друго важно изискване е да се кандидатства с иновация от последните 3 години.

Отворени са 8 категории, сред които пазарно лидерство, социална или зелена иновация, иновационен мениджмънт, дигитална трансформация. Освен наградата „Иновативно предприятие на годината 2020“ в съответната категория, отличените фирми в конкурса получават и правото да използват марката „Високи постижения в иновациите" (Excellence in Innovation) на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Конкурсът цели да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в отделни категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации.

Конкурсът се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия.
Провежда се под егидата на Президента на България Румен Радев.

Награждаването ще е в първата десетдневка на декември т.г.

Радио София е медиен партньор на събитието.

Подробности чуйте в разговора на Божидар Янев с Даниела Чонкова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна