Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ-Шумен е на ръба

Снимка: Радио Шумен

Директорът на шуменската болница д-р Димитър Костов е определил ситуацията в лечебното заведение като критична. Това е станало по време среща снощи с областния управител Стефан Желев. По думите му към момента пациентите в инфекциозно отделение са над неговия капацитет, разкрива се COVID сектор и в първо вътрешно отделение. 

Поради увеличаващия се брой на заразени лекари и медицински сестри е изключително трудно да бъде организирано обслужването на всички пациенти.  

„За да бъде преодоляна тази ситуация, болницата разчита на солидарността и подкрепата на лекари и сестри от други лечебни заведения и от извънболничната помощ“, каза областният управител проф. Стефан Желев. Според него с цел ограничаване на разпространяването на заразата в областта е необходимо да се извършва по-стриктен контрол към всички, а хората да бъдат отговорни към себе си и към своите близки. 

Апелът на здравните власти към всички е да се спазват мерките за задължително носене на предпазните маски в закрити помещения, да се избягва струпването на хора, да се спазва физическа дистанция, да се извършва редовна дезинфекция на работното място и вкъщи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна