Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп на първия си предизборен митинг след боледуването от Covid-19

| обновено на 13.10.20 в 08:58
Доналд Тръмп на митинга в Санфорд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна кампания. В Санфорд, щата Флорида, той участва в първия си митинг откакто обяви, че се е заразил с коронавирус

Тръмп изрази радостта си, че вече не е "затворен" и отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката.

"Чувствам се толкова силен", каза Тръмп пред хилядите свои поддръжници в Санфорд.

"Вече минах през това", каза президентът. "Ще целуна всички в публиката. Ще целуна . . . красивите жени. Ще ви дам една голяма, сочна целувка", каза Тръмп.

"Рисковано е, но трябва да излезеш навън", добави президентът и похвали Флорида, че е "отворена за бизнес", като отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката и заяви, че САЩ са "на път да имат 100 милиона ваксини преди края на годината".

Снимки показаха, че Тръмп не носеше маска, когато заминаваше за Флорида - ключов щат за изборите през ноември. Той пристигна без маска на митинга в Санфорд. Повечето хора на проявата, проведена на открито, също бяха без маски и стояха спокойно близо един до друг.

Митингът беше първата от шест предизборни прояви, планирани от Тръмп за тази седмица.

Часове преди митинга в документ, разпространен от Белия дом, президентският лекар д-р Шон Конли заяви, че Тръмп е дал отрицателен резултат за Covid-19 в няколко поредни дни.

Президентският лекар каза, че отрицателните тестове и други клинични и лабораторни данни са го довели до заключението, че Тръмп не е заразоносител.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени