Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Фейгин тренира четворен толуп, ще участва в „Будапеща Трофи“

Александра Фейгин и състезаващият се за България американец Лари Луполувър ще представят България на международния турнир по фигурно пързаляне „Будапеща Трофи“, който ще се проведе от 15 до 18 октомври в унгарската столица.

„Повече от половин година не съм се състезавала. Липсва ми тръпката, адреналина ми липсва. Искам да видя на какво ниво съм спрямо момичетата от другите държави. Вълнувам се и се надявам да се представя достойно“, това сподели за БНР Александра Фейгин, преди да отпътува днес за Унгария.


„Доста добре мина подготовката ми. Доволна съм от това, което направихме и от това, че бързо успях да вляза във форма. Не ми попречи това, че имахме толкова дълга пауза. Отпочинах си и бях готова да започна новия сезон. Заради пандемията хореографът ми няма възможност да пристигне от Русия, нито пък аз мога да отида при него. За съжаление отново ще съм със старите програми. Надявам се скоро да ги сменя, защото ги играя вече трети сезон“, допълни възпитаничката на Ина и Андрей Лутай.

„Напредвам в изработването на тройния аксел. Вече тренирам и четворен топлуп. Получавам се много добри опити. Трябва ми още малко и се надявам скоро да се получат изцяло. За сега не бързаме да ги включваме в програмите, защото първо трябва да ги изпълня чисто на тренировките. На този етап, все още не съм ги скочила съвсем цели и за това не бързам“, завърши фигуристката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна