Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФнФ: 42 млн. допълнително за ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия

Снимка: БГНЕС

Допълнителни 42 млн. лв. за ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия предостави Фондът на фондовете (ФнФ), съобщиха оттам. Средствата са предназначени за фирмите, засегнати от Covid-кризата.

Средствата ще достигнат до предприятията чрез три фонда за дялови инвестиции при облекчени условия, без да е необходимо набирането на частен капитал. Фондовете за ускоряване и начално финансиране са получили общо допълнителни 24 млн. лева, като целта е с увеличения капитал да се инвестират до 100 000 лева в компании във фаза на ускоряване и до 2 млн. лева във фирми в начален етап на развитие.

Фондът за рисков капитал е добавил към инвестиционния си ресурс допълнителни 18 милиона лева за инвестиции до 7 млн. лева в стартиращи компании в начален етап на развитие, както и в по-напреднали компании с висок рисков профил.

Предстои подписване на споразумение и с четвърти финансов посредник, за който са предвидени допълнителни 14,3 млн. лева за инвестиции до 2 млн. лева в компании в начален етап на развитие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени