Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарзад Золхадри: За медал трябва да се работи с години

„Преди всичко бих искал да благодаря на Българската федерация по таекуондо и президента Слави Бинев, че ми се довериха и ме избраха за старши треньор на националния отбор. Бих искал да благодаря на всички български треньори по таекуондо, защото ако не бяха те, със сигурност нямаше да има състезатели. Благодаря и на клуб Рамус, че прие нашите тренировки“, това написа в социалните мрежи новият старши треньор на националния отбор по олимпийско таекуондо Фарзад Золхадри.


„Пътят до шампионата и медала е много труден. За медал трябва да се работи с години. За да се спечели медал трябва да се бориш с всички проблеми като истински воин. Вярвам в тези играчи, но е важно те да се борят за медал и да дадат всичко от себе си, за да издигнат на високо българското знаме. С всички сили съм с тях и ги подкрепям, като семейство.

Ще продължавам да правя всичко възможно да присъствам на Олимпийските игри като спортист.

Но има състезатели, които отсъстваха, въпреки че ние ги поканихме официално. Това отсъствие е неуважително към цялото българско таекуондо. Винаги може да дойдете и да изразите лично проблемите си. Ние сме екип и трябва да решим всички проблеми заедно и да успеем.

Наш състезател, дойде на тренировка вчера от разстояние 200 км от София, което е знак на уважение и учтивост. Каква е разликата между вас и тези състезатели?
Никой не е по-голям и не превъзхожда националния отбор.

ЗА ДА ИМАТЕ НЕЩО, КОЕТО НИКОГА НЕ СТЕ ИМАЛИ, ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ НЕЩА, КОИТО НИКОГА НЕ СТЕ ПРАВИЛИ“, завърши Золхадри.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени