Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изложение на работодатели на „Дни на кариерата“ в ТУ

Снимка: БГНЕС

За петнайсета поредна година в Техническия университет в София бе открито изложението на работодатели „Дни на кариерата“.

В него тази година участват 86 фирми и организации, от различни бизнес сектори, свързани с направленията, по които университетът обучава студенти.

Целта е младите специалисти да открият най-добрите за тях стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми.

Форумът "Дни на кариерата" откри Любомир Димитров - зам.-ректор на Техническия университет:

Драги студенти, освен да ви дадем добро образование, наша задача е и да ви насочим към добра кариера, към добри компании, добри фирми с добро заплащане и с добри условия на труд".

От страна на работодателите Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал каза, че локомотивът на българската икономика се кара от инженерите и пожела следното на младите специалисти:

"Да намерите най-подходящите места в този локомотив".

Анна Тодорова - експерт "Човешки ресурси" в електроразпределително дружество каза:

"В момента търсим стажанти "Администриране на отворен пазар", като после вече перспективата е да останат при нас. Освен това търсим и за технически позиции".

Александра - студент четвърти курс в специалността "Индустриален мениджмънт", очаква да намери подходяща за нея работна позиция в рамките на форума "Дни на кариерата":

“Мисля, че тук, на това изложение, ще открия нещото, което е за мен. Заплащането вече зависи от самата специалност“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.