Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дигитализацията и промените на трудовия пазар обсъждат в Стара Загора

Тракийски университет, Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Мастърклас, посветен на дигитализацията, се провежда на Форума пред Тракийския университет в Стара Загора.

Предстои и „първа копка“ по проект за изграждане на академичен информационен център към университета.

Организираният мастърклас е посветен на проблемите на дигитализацията и настъпващите в следствие промени в трудовия пазар, при които изчезват множество досегашни професии, а на тяхно място се появяват нови напълно непознати за предходните поколения.

Поради пандемията от Covid-19 лекциите ще бъдат представени на открито.

Съорганизатори на събитието са КНСБ. Президентът на синдикалната организация Пламен Димитров ще представи анализ за предизвикателствата пред пазара на труда в цифровата епоха.

По-късно от 13 ч. ще бъде направена първа копка за стартиране на строителните дейности по проект “Изграждане на академичен информационен център към Тракийски университет Стара Загора“.

На събитието ще присъства кметът на града Живко Тодоров. Проектът е по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  „Подкрепа за висшите училища в Република България“.

Финансирането е чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на стойност 4 178 347 лева.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от