Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Десет стипендии за ученици и студенти без родители

Снимка: Ани Петрова

Днес приключва срокът за кандидатстване за стипендии на ученици от 8-ми и 12-ти клас и студенти - първокурсници, лишени от родителски грижи. Конкурсът „Постигам по-висок успех“ е на Фондация „Благотворител“.

Все още не е ясен окончателният брой на кандидатурите. За момента те са само 7-8, но от различни точки на страната. Участие са заявили младежи от София, Кърджали, Пловдив, Елхово, Велико Търново, Силистра.

„Много силни и хубави есета“, каза пред „Хоризонт“ председателят на фондацията Станислава Рашева. Темите за есетата се подбират така, че да представят характера и опита на участниците в конкурса, подчерта тя. Миналата година темата е била посветена на грешките, а преди това – за инерцията да следваме примера другите. 

Тази година от фондацията питат дали трябва да разширяваме съзнателно границите на своя комфорт или да останем на едно безопасно място, където се чувстваме защитени. „Къде е границата на това да се пазим от новостите и къде да предизвикваме себе си“, поясни Рашева.

Броят на стипедниите за настоящата учебна година е свит от 15 на 10. Освен есето и кандидатстването по документи се предвижда и телефонно интервю.

Стипендиантите ще бъдат обявени на 17 октомври.

Още за инициативата чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от