Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на младите в изкуството започва в Бургас

Цветният пленер ще продължи до 17 октомври

Фестивал на младите в изкуството започва от днес в Бургас. В следващите 4 дни предстои рисуване на открито, литературно четене и кино – клас. Проектът е на Националната художествена академия, филиала й в Бургас и Общината.

Пленерът ще даде възможност на млади таланти да творят заедно с утвърдени имена в изобразителното изкуство - преподаватели от Академията, съобщи проф. Светозар Бенчев, декан на Факултет за изящни изкуства в Националната художествена академия:

„Искаме „да подадем ръка“ на учениците от средните училища, които предстои да кандидатстват в академията, поканили сме и току - що дипломирани млади художници от НХА и нашите студенти от филиала в Бургас. Всички те ще рисуват на открито в зоната за обществен достъп в Пристанището. В рамките на фестивала ще се проведат още литературно четене и кино клас, част от тазгодишното издание на "София филм фест - На Брега". Ще бъде представена и изложба на предложенията за бранд на остров Св. Анастасия. В програмата е предвиден арт тур, който ще включва локации с впечатляващи градски къщи - архитектурни шедьоври.“

Творбите на всички участници ще бъдат експонирани на 3 големи пана подредени като пъзел, в района на Морска гара.Ще бъде представена и изложба на предложенията за бранд на остров Св. Анастасия. Фестивалът ще продължи до 17 октомври.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна