Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тренд

Споделеното работно пространство излиза от затворените офиси

Снимка: bum-bam.com

Споделените работни пространтства в офисите вече излизат навън, сред природата. Тенденцията не е само заради коронавирусната пандемия, но и заради редица други предимства. В това вярват и убеждават Илия Дечков и Ивaн Бopиcoв, чиято платформа за заявяване и наемане на подходящи за тази цел дворове те смятат да наложат и в международен мащаб.

„Това е алтернатива, от която можеш да се възползваш, стига професията да ти го позволява и да се зареждаш от природата. Корованирусът ни показа, че можем да работим от вкъщи, ние казваме, че не е задължително да работиш затворен в офис“, обясни пред Радио София Илия Дечков.

До този момент вече има поддържани дворове, които имат условията и се ползват като места за работа – не само в София, заявки има и от Варна, Търговище, Перник, допълва Ивaн Бopиcoв.

Екстрите са според вижданията на домакините, но основното е мебели за откритото пространство, може и хамак, бърз интернет, вода, тоалетна, достатъчно разклонители.

Снимка: bum-bam.com

Вече имат достатъчно ползватели на споделените офисни пространства. В София има около 40. Ние препоръчваме да не се иска цена за дворен офис, по-висока от средната на закрито – 15 лв./ден.

Някои любезни домакини отвориха и по някоя стая за наемателите, в случай че захладнее“, допълват създателите на платформата.

„Все още събиране данни, но сме сигурни, че този тренд няма да е временен. Потенциалът е огромен, както и възможностите за инвестиция“, не крие оптимизма си Ивaн Бopиcoв.

Чуйте разговора на Катя Василева с Илия Дечков и Ивaн Бopиcoв.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени