Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роси пропуска GP на Арагон с позитивен тест на COVID-19

Валентино Роси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът на Monster Energy Yamaha MotoGP Валентино Роси няма да може да участва в Гран при на Арагон този уикенд поради положителен тест за Covid-19. Деветкратният световен шампион беше с отрицателен резултат във вторник. След това се почувства зле в четвъртък сутринта.

Резултаттъ от теста беше потвърден като положителен за Covid-19 след това, в четвъртък следобед. Роси е у дома си в Италия и не е контактувал с никой от присъстващите в на пистата моторланд Арагон.

Доктора публикува следното изявление: “За съжаление, тази сутрин се събудих и не се чувствах добре. Костите ми боляха и имах лека температура. Затова веднага се обадих на лекаря, който ме изследва два пъти. Резултатът от “бързия PCR тест” беше отрицателен, точно като теста, който претърпях във вторник. Вторият, от който резултатът ми беше изпратен в 16:00 следобед, беше за съжаление положителен. Разочарован съм, че ще трябва да пропусна състезанието в Арагон.

Бих искал да бъда оптимист и уверен, но очаквам и вторият кръг в Арагон да бъде „невъзможен“ и за мен … Тъжен съм и ядосан, защото направих всичко възможно, за да спазя протокола. Въпреки че теста, който направих във вторник беше отрицателен, се самоизолирах от пристигането си от Льо Ман. Както и да е, така е и не мога да направя нищо, за да променя ситуацията. Сега ще следвам медицинския съвет и само се надявам да скоро ще се чувстваме добре. “


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна