Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абстрактната реалност във фотографиите на Соня Станкова

7
„Абстрактна реалност V“ на Соня Станкова
Снимка: Соня Станкова

Фотографиите в новата изложба на Соня Станкова превръщат абстрактната среда в реалност в Градската художествена галерия в Пловдив. Изложбата е със заглавие „Абстрактна реалност V“ и завладява с цветове и наслоени образи.

„Абстрактна реалност V“ на Соня Станкова„Фотографиите ми следват моя път, понякога обединени в серии, понякога хаотични и маркиращи моментни състояния и мисли. Започвам изложбата с четири черно-бели фотографии, които са начало на този мой начин на изразяване, който наравно със всички фотографски проекти през годините, върху които съм работила, винаги е присъствал“, казва за новата си изложба Соня Станкова.

Eкспозицията включва 40 голямоформатни фотографии, заснети в периода 2019 и 2020 година. Те са създадени без намесата на обработващи дигитални програми при наслагването на изображение върху изображение, до постигане на желания многопластов колоритен и композиционен ефект.

„Соня Станкова ни вкарва в едно нереално пространство, което е колкото отвлечено, толкова и конкретно; колкото абстрактно, толкова и предметно; колкото фатаморганно, толкова и осезаемо. Сдвояване, че дори и утрояване на сенките, които в заедността си, в съ-поместеността си създават впечатлението, че взаимно се уплътняват и дори с битие се даряват…“, пише Митко Новков в рецензията си „Сдвояване на сенките“ за изложбата в „Портал култура“.

Експозицията може да се разгледа до 27 октомври в залите на Пловдивската градска художествена галерия.

Снимките в материала са предоставени от Соня Станкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени