Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зоран Заев: Няма план "Б" за преговорите с България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че няма план Б в преговорите с България. "Ако имам план Б, това означава, че се отказвам от план А. А аз не се отказвам" - посочва Заев, цитиран от в. "Слободен печат", съобщи БТА. 

Премиерът на Северна Македония изтъква, че са постигнати големи цели като договора с Гърция и изразява увереност, че и с България ще бъде постигнат договор. Що се отнася до Гоце Делчев, той ще бъде мост на приятелството с България", добавя Зоран Заев.

Днес се провежда заседание на съвместната комисия по историческите въпроси между България и Северна Македония, която заседава за пръв път след почти година. По-рано президентът Румен Радев заяви, че българските представители в нея са „професионалисти в своята област и, както досега, те ще отстояват историческата истина и българския национален интерес“. 

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пък предупреди, че смяна на член на комисията от страна на Северна Македония и подготвен за претопяване паметник на Борис Сарафов не са жестове на добросъседство.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!