Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Имаме план за България

„Ще участваме в предстоящите избори като партньорска мрежа, няма да правим партия. Наши партньoри по места са граждански организации и инициативни комитет, хора с каузи“ – съобщи на брифинг в Благоевград Мая Манолова, председател на гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

След посещения в Петрич и Сандански, тя се срещна с жители на Благоевград, на които разясни основните приоритети за предстоящите парламентарни избори.

Седем са целите, които си поставя гражданската платформа, като основни сред тях са повишаване на минималния месечен доход на 1000 лева и на минималната пенсия на 369 лева. Разформирането на частните съдебни изпълнители и на Регионалните инспекции по околната среда и водите, са другите цели, които си поставя гражданската платформа.

„Ще предложим и промени в Закона за бюджета, така че да нямат право правителството и премиера да решават, как да харчат публичните пари, събрани от данъците на българския народ“ - каза още Мая Мaнолова и коментира получени днес сигнали за ефекта на ковид мерките в подкрепа на бизнеса.

Според нея, ковид мерките на правителството са „пропаганда,  която вече има и предизборен характер“.

„Получихме няколко сигнала от област Благоевград затова, че малкото подкрепа, която получават микропредприятията, са с искане на комисионни и връщане на пари. Например, на фирма, на която са й дадени скромните 10 хиляди лева, ни се оплакаха, че са им искали да върнат 3 хиляди лева от тях. Същото е с 60 на 40“  – съобщи още Мая Манолова.

Подробностите можете за чуете в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна