Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарзад Золхадри: Искам да използвам енергията на всички, искам да създадем нови шампиони

Фарзад Золхадри
Снимка: Lap.bg

Преди няколко дни Българската федерация по олимпийско таекуондо направи рокада в треньорския щаб на националния отбор. Начело на тимът ни застана Фарзад Золхадри. Състезаващият се за България иранец ще бъде играещ треньор.

Целите остават  непроменени -  спечелване на квота за олимпийските игри в Токио догодина, както младите състезатели да бъдат подготвени, така че да постигат повече успехи и да печелят повече медали, това сподели Фарзад Золхадри в специално интервю за БНР.

„ За мен това беше много приятно преживяване, защото когато видях състезателите от националния отбор  за първи път. Почувствах ги като истински бойци и видях в лицата им желание за още повече медали и успехи. Наистина за мен това беше хубаво преживяване и наистина се радвам, че съм тук и заемам тази позиция. Моята първа цел със сигурност ще е да се квалифицираме за Олимпиадата и да се бием като истински атлети. Знам обаче, че работата ми ще е трудна,  и че ще имам повече отговорности, както ще ми е нужно повече време и повече работа. За мен, това е истинското предизвикателство, защото не е честа практика, да си състезател и треньор едновременно и за мен това ще е нещо ново. Личната ми цел е да се класирам за Олимпиадата, и да се състезавам като атлет за България, но това ще е много трудна работа. Втората ми е цел е да постигаме повече успехи и да печелим повече медали с българските атлети. България е домакин на европейската олимпийска квалификация - това е перфектния шанс и много добра възможност за мен, за съотборниците ми, въобще за всички българи. Защото се надявам залите да бъдат отворени, за да може колкото се може повече хора да дойдат да гледат, което това ще подкрепа за нас от която се нуждаем Така че това е перфектния шанс и възможност“, сподели още Золхадри.
„Това беше решение, което ние дискутирахме. Аз нямах проблем с това решение на управителния съвет. Подкрепям го напълно. Мисля, че ако има нещо, което ще помогне, нещо, което ще разрасне нашия национален отбор и нашите постижения, аз скачам с две ръце за това нещо. Ние не сме перфектни треньори. Всеки се учи и всеки допуска грешки. Всеки може да даде нещо на другия. За това ние оставаме като един екип. Две глави мислят по-добре от една. Пътят към Токио ще бъде много труден. Имаме много малко време, защото квалификацията е в края на януари. Това, че ще сме домакини ще ни помогне. У дома и стените помагат. Винаги сме имали много добра комуникация с УС. Господин Бинев винаги ни е  искал мнението на всички, винаги ни е вкарвал в разговорите, дори и на УС. Не мисля, че ще има нещо по-различно“, това пък сподели Теодор Георгиев, който от старши –треньор, влезе в ролята на съветник по спортните въпроси към УС на централата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна