Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн напълни мрежата на Арминия

Арминия - Байерн
Снимка: БГНЕС

С по два гола на нападателите Томас Мюлер и Роберт Левандовски Байерн Мюнхен победи с 4:1 Арминия Билефелд като гост в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата.
За баварците това бе първа шампионатна победа далеч от "Алианц Арена" и с нея те излязоха на второ място в класирането с 9 точки, на една зад лидера РБ Лайпциг и с еднакъв брой с третия Борусия Дортмунд.

Мюлер откри резултата в осмата минута, а в 26-ата Левандовски покачи на 2:0 след подаване на Леон Горецка.

В добавеното време на първата част Мюлер и Левандовски отново комбинираха, като този път полякът завърши за 3:0. В 51-вата мимнута двамата размениха ролите си и бившият германски национал вкара за 4:0.

След този гол баварците видимо намалиха темповете и това позволи на домакините от Арминия да покажат нещо по-интересно в предни позиции. Така се стигна до 58-мата минута, в която японецът Рицу Доан с диагонален удар вкара почетния гол за домакините.

В 76-ата минута Корентен Толисо трябваше да поправя грешка в отбрана на Хави Мартинес и фаулирайки откъсващ се нападател на Арминия видя червения цвят на картона. Макар и с 10 човека Байерн не видя трудности да запази солидния си аванс срещу новака в Бундеслигата, който остава на 13-о място в класирането с 4 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна