Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър и Добруджа се класираха за първата осмица в мъжкото първенство по волейбол

Отборите на Хебър и Добруджа се класираха за първата осмица в мъжкото първенство по волейбол.


Тимът на Добруджа подпечата билета си за първата осмица, след като записа  служебна победа над Арда (Кърджали) с 3:0 гейма. До този развой се стигна, след като отборът от Кърджали не се яви за последния си мач в зала "Добротица". 

Волейболистите на Мирослав Живков загряха, изчакаха нужното време по протокол и бе отсъдена служебна победа за домакините на надпреварата. 

Така добричлии завършиха с пълен актив от 9 точки в група 3 и три успеха от три мача. Арда е на четвърта позиция, и ще играе във втората осмица на елита.


Хебър ще играе сред най-добрите осем в Суперлигата, след като спечели група 2 в пазарджишката зала „Васил Левски“, от предварителните турнири за определяне на първа и втора осмица в елита.

Волейболистите, водени от Атанас Петров, постигнаха категоричен успех над Черно море с 3:0 гейма, в отделните части  25:13, 25:11, 25:14 точки в последния си мач от този поток. Така "тигрите" завършиха като първенец с три победи от три мача. Регламентът предвижда победителите от четирите предварителни групи да се класират директно за първата осмица.

Разликата в класите на двата тима бе очевидна, като двубоят продължи около час. „Тигрите“ доминираха изяло и в трите части на мача, като не оставиха шансове за противодействие на младия състав на варненци. Треньорът Атанас Петров даде шанс на всички свои момчета в срещата, но въпреки това тимът му не даде повече от 14 точки в геймовете.

Само победителите в четирите групи се класират директно за първата осмица на Суперлигата. Класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка група продължават битката за останалите 4 места в първата осмица. Играят помежду си в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и двубоят между двата тима в групата от предварителния турнир. Загубилият мача в групата е домакин във втората среща. При евентуално достигане до трета решителна среща спечелилият двубоя в групата има домакинско предимство.

Победителите се класират за първата осмица на Суперлигата, а загубилите ще играят във втората осмица заедно с четирите отбора, останали на последно място в групите от предварителния турнир. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна