Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещата Славия – Левски пряко по „Хоризонт“

Снимка: БГНЕС

Срещата от 9-тия кръг в Първа професионална футболна лига между отборите на Славия и Левски ще бъде предавана пряко по програма „Хоризонт“. Най-старото столично дерби започва в 20,15 часа на стадиона в квартал „Овча купел“ и е 144-то между двата тима.

Двубоят ще е интересен заради повторния дебют на руския специалист Александър Тарханов начело на „белия тим“. Той няма да може да разчита на двама от основните си играчи - Милен Гамаков и Филип Кръстев. На вратата се завръща ветеранът Георги Петков, който е бивш футболист на „сините“ и винаги играе с голям хъс срещу бившите си съотборници. Пред него ще се наредят Андреа Христов, Виячки, Радослав Терзиев и Попадийн, а пред тях ще действат Карабельов и Бенгюзов. На крилата ще стартират Емил Стоев и Ради Кирилов, а в предни позиции ще действа друг ветеран - нападателят Димитър Рангелов.

С доста проблеми е и треньорът на 26-кратните шампиони Георги Тодоров. В отбраната той може да разчита на Стаматов, Алекс Петков, Живко Атанасов и Найденов. В халфовата линия ще застане завърналият се на стадион „Георги Аспарухов " Мартин Райнов. Очаква се той да си партнира един от тримата - Славчев, Даске и Старокин. По крилата ще играят Паулиньо и Здравко Димитров, а атаката ще води Найджъл Робърта. Зад него ще действа Андриан Краев.

Големите отсъстващи са контузените близнаци Цоневи. По решение на ръководството от състава бяха извадени Илия Юруков и Станислав Иванов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!