Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във фокуса на седмицата: Правни, политически и коронавирусни сюжети

На протест - 16 октомври 2020 г.
Снимка: БГНЕС
След поредица от рекордно високи стойности при заразените от коронавирус - стигнахме почти хиляда положителни проби, регистрирани за едно денонощие. Властите уверяват, че на този етап вирусът е под контрол. 

Засега не се налагат нови мерки срещу разпространението на Covid-19 у нас. Ограничения се въвеждат само на регионален принцип.

На този етап не се планира преминаване към дистанционно обучение в училищата в страната. Областите Благоевград и Търговище бяха обявени за червена зона заради броя на заразените.

Все още здравната система е стабилна, но в отделни области има затруднения -  препълнени Covid отделения и недостиг на медицинския персонал.

Главният прокурор Иван Гешев отчете дейността на прокуратурата пред депутатите. Докладът за работата на обвинител номер 1 през първите 8 месеца от мандата му бе приет от Народното събрание и получи широка подкрепа.

Бурни дебати и лични нападки в пленарната зала заради поисканата от БСП и ДПС оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева, която запазва поста си.

Сто дни от началото на антиправителствените протести в страната. Петото Велико народно въстание беше подкрепено от гостуващи у нас евродепутати от различни държави. Демонстрантите от своя страна заявиха, че въпреки умората все още вярват че има смисъл да протестират.

Повече за водещите събития през изминаващата седмица  - чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна