Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Свиленски оглави Предизборния щаб на БСП

К. Добрев: Председателят на Предизборния щаб не бива да е депутат

| обновено на 18.10.20 в 15:11
Снимка: БГНЕС

БСП започва подготовка за предстоящите парламентарни избори. Това реши Националният съвет на партията на заседание днес. За председател на Предизборния щаб беше избран депутатът Георги Свиленски. 

Националният съвет вече ще може да заседава онлайн, бе решено още днес.

На проведения пленум бяха избрани и ръководителите на съветите по ресорни политики, които съответстват на министерствата в правителството. На тях ще им бъде възложено да изработят секторните политики в предизборната платформа на партията.

Председателят на партията Корнелия Нинова ще ръководи Съветът по управление, който включва председателите на отделните съвети. 

В коментар преди заседанието на Националния съвет депутатът Таско Ерменков отрече, че ресорните съвети не са правителство в сянка и че ръководителите им се готвят да стават министри в евентуален кабинет на левицата:

"Когато говорим за алтернатива, когато говорим за това, че ние трябва да предложим по-добро управление на държавата, някой трябва да го изработва. Съвсем нормално е това да бъдат съветите към Националния съвет като събиране на професионалисти, които да знаят за какво става на въпрос".

В коментар за избора на Предизборен щаб на БСП бившият зам.-председател на партията Кирил Добрев заяви, че председателят на щаба не бива да е депутат:

"Ако ще поемат отговорни позиции, само с единствената задача да станат водачи на листи, просто няма да стане. Председателят на щаба трябва да бъде човек, който да отдаде цялото си време за работа за партията".

Добрев призова ръководството на БСП да вземе мерки заради "тревожната тенденция" социалисти да напускат партията. Последната информация беше за 40 членове, напуснали столичната организация в район Триадица. От партията обаче твърдят, че става дума за 7 души.

На заседанието бе приета и предложената от лидера Корнелия Нинова организационна реформа, която предвижда в многомандатните избирателни райони да бъдат назначени координатори, които ще са на пряко подчинение на местните партийни структури.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна