Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Монтана с 3:0

Снимка: БТА

Черно море победи Монтана с 3:0 в мач от 9-ия кръг на efbet Лигата. Два гола за победителите записа Матиас Курьор, който вече има 10 попадения от началото на сезона.

Гостите започнаха по-добре срещата и притиснаха домакините в собствената им половина. Монтана първи стигнаха до голово положение в 8-та минута, но след далечния удар на Била Бали топката мина встрани от вратата. Черно море успя да вкара гол при първия си точен удар в срещата. В 28-та минута Леандро Андраде центрира отдясно по атаката на домакините, а Васил Панайотов с глава засече топката във вратата на гостите за 1:0. В 31-та минута домакините можеха да вкарат нов гол, но след удара с глава на Даниел Димов топката бе изчистена от голлинията от Александър Башлиев. В 37-та минута Черно море поведе с 2:0 след красив гол на Матиас Курьор от около 20-тина метра фронтално срещу вратата на гостите. В 43-та минута Исмаил Иса бе близо до трети гол за домакините, но след удара му по земя от десетина метра топката попадна в ръцете на вратаря Благой Макенджиев.

В 50-та минута Иван Михов можеше да намали изоставането на Монтана, но след удара му с глава топката мина на сантиметри встрани от вратата на домакините. В 60-та минута Стефан Велев от домакините стреля опасно от около 20 метра по земя, но за късмет на гостите топката премина встрани от вратата. В ответната атака Билал Бари от Монтана засече топката с глава от 5-6 метра, но топката излезе в аут. В 70-та минута Матиас Курьор намери в отлична позиция Исмаил Иса, който стреля от движение, но неточно. В 75-та минута Матиас Курьор вкара втория си гол в мача и трети за Черно море. Той бе намерен в наказателното поле от Илиан Илиев-младши и с удар от 5 метра вкара за крайното 3:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени