Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

| обновено на 19.10.20 в 08:15
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Естония. В Талин държавният глава ще приеме домакинството на следващата среща на върха на инициативата "Три морета".

Проектът обединява 12 европейски държави, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. Целта на инициативата "Три морета" е да насърчи инфраструктурната, дигитална и енергийна свързаност в региона чрез съвместни проекти. Домакин на срещата на върха тази година е президентът на Естония Керсти Калюлайд. 

Заради пандемията от Covid-19 повечето държавни глави от страните участнички в "Три морета" ще се включат дистанционно. По време на форума българският президент ще приеме домакинството на инициативата от естонска страна. 

Утре започва официалното двустранно посещение на българския държавен глава в Естония. Румен Радев ще разговаря с естонския си колега "на четири очи". При посещението си в Талин президентът ще се срещне с премиера на Естония Юрий Ратас и с председателя на естонския парламент Хен Полуаас. По време на визитата Радев ще посети центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна