Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни консултации в столичната болница "Св. Иван Рилски"

Снимка: архив

Отбелязваме Деня на българския лекар. По този повод, от днес до 23 октомври три от водещите клиники в столичната болница "Св. Иван Рилски" ще консултират безплатно пациенти по документи.

Безплатните консултации ще бъдат в Клиниката по хематология и онкология, Клиниката по обща и ендоскопска хирургия и Клиниката по нефрология.

Заради Covid ситуацията в страната консултациите няма да бъдат на място в болницата, а само по документи.

Проф. Анатолий Филипов - началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия обясни, че кампанията е свързана с Празника на българския лекар, който отбелязваме днес.

Инициативата ще улесни пациентите в Covid обстановката, каза още проф.Филипов:

"Ръководството на болницата и водещи специалисти в клиниката взеха решение да улеснят пациентите. С онлайн-комуникация да можем да съкратим престоя им в болница, тоест да идват по веднъж само с готова документация. Това ще улесни, смятаме ние, значително пациентите в комуникацията с водещи специалисти в страната".

Проф.Филипов добави, че по време на кампанията пациентите ще комуникират с трите клиники чрез имейли. Не се налага физическо присъствие, освен ако лекарят не прецени, че има основание за такова.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна